Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona Kremowa Zupka z Jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 gram
rosół drobiowy 1 litr
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
płatki owsiane 3 łyżki
pieczywo 4 kromki
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona Kremowa Zupka z Jajkiem

Rosół doprowadzić do wrzenia ,dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak .Gotować ok. 15 minut i zmiksować. Doprawić do do smaku sokiem z cytryny ,solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jajka obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Kromki pokroić i uprażyć na suchej patelni razem z płatkami .Porcje zupy przybrać jajkami i grzankami z płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 19.05.2012 19:34
ciekawa
smakowita 16.03.2012 10:39
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak