Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 6 szt
olej do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Płaty śledziowe płukamy pod bierzącą wodą, kroimy na większe kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. W naczyniu ( miska, wiaderko ) układamy na spód śledzie, cebulę ,posypujemy piprzem i zalewamy troszkę oliwą. I tak kolejno warstwami układamy. Przyrządzone śledzie odstawiamy na kilka godzin żeby się przegryzły. Jemy z chlebem.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.08.2013 13:56
bardzo lubię takie śledzie
miki47 17.03.2013 10:56
bardzo apetyczny przepis
Botwinka 02.03.2013 20:30
dobre na imrezke
teresa18 20.08.2012 16:27
smaczny
romanrafal
romanrafal 18.08.2012 14:03
smaczne
kasiek 10.08.2012 20:58
lubię zjeść dobrego śledzika
m1monika 02.07.2012 22:00
bardzo lubię :-)
Fiffi 20.06.2012 21:50
pycha, ale wolę jak mają wiecej warzyw
Kuchareczka2 19.05.2012 21:36
uwielbiam śledziki
joanna77 12.05.2012 20:20
mniam,mniam
Ewelina47 30.03.2012 14:02
lubię takie w oleju
ronald88 25.03.2012 17:58
super
Izabela/bella81 18.03.2012 09:54
lubię! ja jeszcze dodaję kiszonego ogórka :)
Motorek 17.03.2012 00:20
super
Mati13 16.03.2012 16:19
bardzo lubie sledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak