Sposób przygotowania

Mąki przesiać do miski ,po środku zrobić dołek i pokruszyć drożdże. Wlać ciepłe mleko ,dodać cukier i odstawić na dziesięć minut. Olej wymieszać z jajkami,cukrem waniliowym i wyrobić z mąką na gładkie ciasto .Potem okryć ściereczką i odstawić na ok. pół godzinki .Ciasto rozwałkować i wykrawać różne kształty ciastek ,które trzeba nadziać dżemem.Piec w 160 stopniach przez 10-15 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Świetne, bardzo mi się podobają, zrobiłabym córce na kiermasz szkolny tylko powiedz mi czy długo utrzymują świeżość ?
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    U mnie takie ciasteczka znikają zaraz po upieczeniu ,także nie jestem w stanie określić jak długo mogą leżakować ,
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    U mnie też przeważnie znika wszystko pierwszego dnia więc doskonale rozumiem, ale zaryzykuję i zrobię w poniedziałek wieczorem to myślę, ze do rana za wiele nie stracą na smaku. Pozdrawiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pyszności
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Pierwsza klasa jak dla mnie i zjadłabym z chęcią parę
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ale piękne zawijaski, pysznie się prezentują :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !