Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne udka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomidory 4
chili 1
sok pomidorowy 1/2 szklanki
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne udka

Podudzia ponacinać i posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oprószyć solą i pieprzem. Cebulę posiekać a z pomidorów zdjąć skórkę. Chilli posiekać. Cebulę zeszklić na oliwie dodać chilli. Smażyć ok. 3 minut. dodać pomidory i sok. Gotować jeszcze 10 minut. przyprawić aby było pikantne i dodać mięsko. Dusić ok. pół godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 12.09.2012 09:12
pycha
Krzysztof18
Krzysztof18 22.10.2011 06:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak