Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zioła z mięskiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser mozzarella 20 dag
sok z cytryny do smaku
ząbki czosnku 3 szt
oliwa 4 łyżeczki
białe wino 1/4 szklanki
bulion drobiowy 2 kostka
pieprz do smaku
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 3 łyżeczki
indyk 5 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Zioła z mięskiem

Czosnek dokładnie obieramy , przecieramy przez praskę . Sznycle skrapiany sokiem z cytryny , układamy na deskę , przykrywamy folia i rozbijamy . Mięso przyprawiamy solą i pieprze , nacieramy czosnkiem i posypujemy bazylią . dajemy do chłodnego miejsca na 35 min. Mozzarellę kroimy w małe słupki , na każdym mięsie dajemy ser , ciasto zwijamy . Nasze roladki spinamy wykałaczkami lub zwijamy je nitką . Na rozgrzanej oliwie podsmażamy . Do mięsa dolewamy wino i bulion , przykrywamy i dusimy tak około 15 min , od czasu do czasu sprawdzamy . Zrazy najlepiej podawać z ziemniakami i sosem pomidorowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 30.11.2012 09:00
super
Gosia20 06.06.2012 17:08
mmm brzmi apetycznie
smile 31.05.2012 22:36
już czuję ten aromat...
Basia10 28.05.2012 07:41
extra
marzenciak1985 05.04.2012 10:24
mniam
calliope 31.03.2012 14:06
pyszne
romanrafal
romanrafal 25.03.2012 10:01
fajny przepis
anja3107 16.03.2012 08:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak