Sposób przygotowania

Smarujemy pierwszy wafel z opakowania marmoladą uważając, aby go nie przełamać. Odkładamy na deskę. Drugi smarujemy kremem czekoladowym i układamy go na pierwszym. Kolejne smarujemy na przemian marmoladą i kremem, i układamy je na sobie. Ostatni wafel kładziemy na wierzchu nieposmarowany. Wafle dociskamy np. deską do krojenia i obciążamy. Zostawiamy chociaż na kwadrans (choć dobrze zostawić je na dłużej). Następnie kroimy na paski, każdy pasek dzielimy na kwadraty lub trójkąty. Gotowe wafle możemy polać polewą w ulubionym smaku.

Komentarze

  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Przyznam się szczerze, ze jest to prosty ale skuteczny przepis (rzeczywiście w razie awarii - niespodziewanych gości na kawie).

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !