Sposób przygotowania

Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu dodać marchew, proszek do pieczenia wymieszany z sodą, cynamonem, orzechami i rodzynkami. Piec w temp. 180 st. C, ok. 40 min. Zimne ciasto polać polewą lub lukrem, posypać posypką lub ozdobić wg uznania.

Komentarze

  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    marchewkowe są pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ale ja lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !