Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 12% 200 ml
cebula 2 szt
cukier 1/2 łyżeczka
pieprz 2 szczypty
ocet 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
matijasy 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w śmietanie

Śledzie moczymy przez 1 godz. w wodzie, osuszamy, kroimy na kawałki, skrapiamy octem i posypujemy pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę. Do śmietany dodajemy cukier, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Śledzie polewamy sosem i odstawiamy do lodówki przynajmniej na 3 godz. Podawać z gorącymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 20.09.2012 09:32
rewelacyjne danie
Betka 20.07.2012 00:08
bardzo lubię śledzie;)
Maniek2 01.07.2012 15:21
bardzo lubię
ilka_86 29.05.2012 18:55
apetyczne
Ewelina47 14.04.2012 11:09
lubię
melonik 29.03.2012 07:07
super
Robert10 17.03.2012 19:55
fajne śledziki
ttrytka 15.03.2012 22:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak