Sposób przygotowania

Do gorącego bulionu wsypujemy ryż, gotujemy ok 20 minut mieszając co jakiś czas.
Gdy ryż wchłonie cały płyn dodajemy mięso z kurczaka. Mnie zostało udko z obiadu, więc je porwałam na kawałki i dodałam bez skóry Możecie podsmażyć pojedyncza pierś z kurczaka w całości, potem porwać na kawałki. lub pokrojona w kostkę i podsmażać - jak wolicie;)
Przekładamy mięsko, przyprawiamy, chwilę podgrzewamy. Wyłączamy palnik, dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy.
Pomidorka kroimy w plastry i dajemy na spód kokilki, na nim układamy risotto i na górę znowu układamy plasterki pomidora. możemy podać w ten sposób, w kokilkach. lub położyć talerz na kokilce i odwrócić do góry dnem i podać jak pokazałam na zdjęciu. Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !