Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg patroszony 5 szt
masło czosnkowe 5 łyżek
natka pietruszki pęczek
sól, pieprz
masło 5 łyżek
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cytryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i pietruszką

Piekarnik nagrzewamy do 200 C.

Ryby dokładnie płuczemy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na chwilę.

Masło mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami, patrz: przepis na masło czosnkowe.

Środek każdej ryby smarujemy łyżką masła czosnkowego a następnie wkładamy gałązkę pietruszki.

Każdą rybę zawijamy w folię aluminiową, układamy na blasze i pieczemy przez ok. 35-40 minut.

Po upieczeniu wyjmujemy z folii i skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 12.09.2010 13:34
Uwielbiam pstrąga!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak