Sposób przygotowania

Wątróbki popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i panierować w mące. Obsmażyć na rumiano z obu stron i przełożyć na talerz. Na pozostały tłuszcze ze smażenia dodać pieczarki ,kiełbaskę pokrojoną w plasterki i cebulę w pół krążki.Smażyć do zeszklenia się cebuli ,podlać rosołem i dusić przez ok. 10 minut.Doprawić majerankiem ,natką,solą,pieprzem do smaku i do sosu włożyć wątróbkę . Dusić jeszcze przez ok. 5 minut i podawać .

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    szkoda że wątróbka przy smażeniu tak strzela :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !