Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z Kiełbasą i Grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 1 szt
kiełbasa podwawelska 1/2 laski
pieczarki 20 dkg
rosół drobiowy 1 i 1/2 szklanki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
oliwa do smażenia
mąka pszenna 1 łyżka do panierowania
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z Kiełbasą i Grzybami

Wątróbki popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i panierować w mące. Obsmażyć na rumiano z obu stron i przełożyć na talerz. Na pozostały tłuszcze ze smażenia dodać pieczarki ,kiełbaskę pokrojoną w plasterki i cebulę w pół krążki.Smażyć do zeszklenia się cebuli ,podlać rosołem i dusić przez ok. 10 minut.Doprawić majerankiem ,natką,solą,pieprzem do smaku i do sosu włożyć wątróbkę . Dusić jeszcze przez ok. 5 minut i podawać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 09.10.2012 22:18
szkoda że wątróbka przy smażeniu tak strzela :(
PaniMISIOWA 09.07.2012 21:21
ciekawa
Anulka75
Anulka75 18.03.2012 18:30
extra
smakowita 16.03.2012 10:42
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak