Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebab - gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podwujne piersi kurczaka 2
przyprawa kebab- gyros Prymat 1
olej roślinny 4 łyżki
kukurydza w puszce 1
kapusta pekińska 1
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
ogórki konserwowe 3
cukier drobny do smaku
śmietana 12% 3 łyżki
majonez 3 łyżki
ząbki czosnku 3

Przepis i sposób przygotowania na: kebab - gyros

Piersi kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z olejem, przyprawą i wstawić do lodówki na 12 godz.
(później usmażyć)
kapuste pekińską pokroić na wiórki
czerwoną cebulę pokroić w talarki
papryki pokroić w kostką lub paseczki
3 ogórki konserwowe pokroić w talarki
ogórek zielony duży pokroićw plastry
kukurydze i warzywa wymieszać przełożć do miski
osłodzić do smaku
SOS
3 ząbki czosnku pokroić w drobną kosteczkę
3 łyżki smietany i 3 majonezu wymieszać z czosnkiem

na warzywa położyć sos a na sos mięso kurczaka

można podawać w tortii lub w bułce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak