Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszanka dziadka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 400 g
cebula 2 sztuki
smalec 1 łyżka
chleb 4 kromki
masło do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: kaszanka dziadka

kaszankę obieramy, kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię, rozgniatamy widelcem i smażymy na rozgrzanym smalcu, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i smażymy do momentu aż kaszanka zacznie "strzelać"
podajemy z chlebkiem posmarowanym masłem, masło pod wpływem gorącej kaszanki się rozpuści

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 07.04.2012 08:47
Ja też
marcinek 16.03.2012 08:16
Też tak jem
Emilia22 15.03.2012 18:24
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak