Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Z jednej cytryny ścieramy skórkę do pojemniczka. Następnie z 1,5 cytryn wyciskamy sok i mieszamy ze skórką. Miękką margarynę miksujemy z cukrem. Do tego dorzucamy pojedynczo jajka. Miksujemy po dodaniu każdego jajka. Gdy uzyskamy jednolitą masę, dodajemy 1 szklankę mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy. Wlewamy sok z cytryny ze skórką. Miksujemy. Na koniec dodajemy drugą szklankę mąki. Ponownie miksujemy. Jednolite ciasto przekładamy do keksówki posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    uwielbiam wszystko co cytrynowe :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    apetycznie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !