Sposób przygotowania

Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Gotujemy je na półtwardo w osolonej i delikatnie pocukrowanej wodzie. Rozkładamy je w naczyniu żaroodpornym, Szynkę kroimy na kosteczkę i smażymy na rozgrzanym maśle, aby się zarumieniła. Dajemy na kalafior i oprószamy pieprzem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy przygotowaną zapiekankę. Dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy, aż ser się zarumieni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna zapiekanka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszna
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    świetny pomysł, na pewno kiedyś taką zrobię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    ciekawa kolacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    ciekawa i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !