Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
ser żółty 20 dkg
szynka 20 dkg
masło 3 łyżeczki
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kalafiorowa

Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Gotujemy je na półtwardo w osolonej i delikatnie pocukrowanej wodzie. Rozkładamy je w naczyniu żaroodpornym, Szynkę kroimy na kosteczkę i smażymy na rozgrzanym maśle, aby się zarumieniła. Dajemy na kalafior i oprószamy pieprzem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy przygotowaną zapiekankę. Dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy, aż ser się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 09.10.2013 09:44
ciekawa i smaczna
malina 28.07.2013 09:23
ciekawa kolacja
eli82 03.04.2012 18:28
dobre
Magdalena1110 01.04.2012 11:03
ciekawa
Aneta41 28.03.2012 21:57
świetny pomysł, na pewno kiedyś taką zrobię!
Anna138 24.03.2012 22:49
pyszna
mirosława4 18.03.2012 21:48
super
RenataZ-et 18.03.2012 18:15
pyszna
ankaryba 17.03.2012 23:54
super
IKrakowianka 17.03.2012 22:21
świetna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak