Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany karczek w piekarniku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 2 kg
czosnek 6 ząbków
oliwa 6 łyżek
cytryna 1,5 szt
sól
pieprz
bazylia 1/2 pęczka
tymianek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany karczek w piekarniku

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Cytryny sparzamy i ścieramy skórkę, następnie wyciskamy sok. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Sok z cytryny dokładnie mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, posiekanymi ziołami oraz solą i pieprzem oraz olejem. Przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy na 12 godzin do lodówki zawinięte w folię aluminiową. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.04.2012 09:19
pyszny
Wacław 01.04.2012 10:58
pyszny obiadek !
Aneta41 28.03.2012 21:58
pyszota
anulka69 26.03.2012 09:10
pycha
ankaryba 23.03.2012 17:02
super
m1monika 23.03.2012 16:25
mniam, ślinka leci
m1monika 23.03.2012 16:25
mniam, ślinka leci
mirosława4 22.03.2012 21:17
smaczne
mirosława4 22.03.2012 21:17
smaczne
aga130982 22.03.2012 06:21
mnam mnniam
Anna138 21.03.2012 22:13
pycha
RenataZ-et 18.03.2012 18:16
bardzo dobry jest taki karczek
IKrakowianka 17.03.2012 22:21
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak