Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-selerowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
oliwa
passata pomidorowa 1 l
wyar warzywny 1 l
seler naciowy 1 szt
bazylia
oregano
pieprz
sól
chili
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-selerowa

Na patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno). Cebule obrać, posiekać dosyć grubo i zeszklić na oliwie. Do zeszklonej cebuli dodać selera naciowego umytego i posiekanego w paseczki i poddusić wszystko 3-4 min. Dodać passate pomidorową i przyprawy (sól, pieprz, chili, bazylie i oregano), wymieszać. Dodać wywar warzywny i szklankę wody. Gotować ok 10 min. Zupę podawać z makaronem ugotowanym al dente (lekko twardo).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 01.05.2012 17:58
mniam:):)
ilka_86 19.04.2012 13:15
pyszności
dorota20w 16.03.2012 11:45
dziękuję
Justyna Jussstiii 16.03.2012 11:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak