Sposób przygotowania

WOdę wlewamy do garnka i wkaldamy do niej żeberko. Taką wodę z żeberkiem gotujemy około minut 8. W sytuacji gdy pojawi się szumowina ściągamy ją, ale nie powinno mieć to miejsca. Dorzucamy pieprz, ziele, liście.
Warzywna:marchew, pietruszkę oraz selera obieramy, opłukujemy i scieramy na dużych oczkach na tarce. W drobną kostkę kroimy obraną cebulę, gdzie 1/3 jej wraz z grzybami i warzywami wrzucamy do garnka. Gotujemy 15-20 minut, az warzywa zmiekną.

Kapustę kiszoną siekamy nożem i dodajemy do gorującego się wywaru. Gotujemy pzrez okres około minut 60. Gdy podczas gotowania gotowana zupa zacznie odparowywać uzpupelniamy ją juz wczesnije naszykowaną woda przegotowaną.


Boczek krojony jest w drobną kostkę i podsmażamy. Dorzucamy po chwili 2/3 pozostałej cebulu i przesmażamy ją.


Obrane , opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki gorujemy w osolonej wodzie. Ja tutaj wykorzystałam z dnia poprzedniego, gdzie zostały mi z obiadu, czy po prostu obrac kilka więcej.
W sytuacji gdy kapusta juz będzie miekka dodajemy do niej boczek i cebulkę z patelni , ziemniaczki pokrojone w kostke. gotujemy przez około 5 minut. Doprawiamy kminkiem do smaku, tak około 1/2 łyżeczki, mozna wedle uznania doprawic jeszcze czymś innym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    uwielbiam taki domowy kapusniak:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię kapuśniaczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kwaśne zupy uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Lubię kapuśniaczek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !