Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny kurczak

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
szczypiorek 1 pęczek
koperek 1 pęczek
ogórek 1/2 sztuki
rosół z kurczaka 1 szklanka
śmietana 12-procentowa 1,5 (do gotowania)
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny kurczak

1. Obrać i posiekać czosnek. Paprykę pozbawić nasion oraz białych części i pokroić w kostkę.
2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
3. Jogurt, bulion, musztardę, paprykę zagotować w rondlu. Dodać pokrojone mięso i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
4. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Osączyć z tłuszczu i dodać do sosu.
5. Ogórek przekroić na pół a następnie pokroić w półplasterki, koper posiekać. Wymieszać z sosem tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 07.08.2013 22:44
Sałatka wygląda rewelacyjnie! Jestem ogromną fanką takiego podania świeżych warzyw i kurczaka, chętnie wypróbuję taki sos.
Motorek 06.10.2012 09:10
pycha
czekoladka_m 13.05.2012 19:33
robiłam kiedyś podobnie, bardzo nam smakowało:):)
Beatris 21.04.2012 23:07
Prezentuje się bardzo wiosennie. Niezwykle apetyczna potrawa.
motylwe 15.03.2012 15:01
wygląda fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak