Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tofu i zielonej soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
tofu 1/2 opakowania
słonecznik łuskany 1/2 szklanki
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tofu i zielonej soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości. Dodajemy tofu i oliwę i miksujemy na jednolitą masę. W międzyczasie dodajemy słonecznik uprażony na suchej patelni (dodałam oddzielny przepis jak ja prażę słonecznik) z dodatkiem czosnku, imbiru i soli. Wszystko razem mieszamy, dodajemy ulubionych ziół. Pyszny, specyficzny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak