Sposób przygotowania

Udka umyć. I ugotować z marchewką w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych. Gdy się ugotuje i ostygnie, oddzielić mięso od kości i zmielić z marchewką. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć. Można też je zmielić, ale nie koniecznie. Do mięsa i cebuli dodać jajko i wymieszać. Doprawić do smaku. Formę wysmarować masłem, włożyć mięso, resztę masła pokruszyć na wierzch mięsa. Piec około 1 godziny w 180 stopniach.
Smaczności

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    proste i apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    ciekawie wygląda
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    warto przepis wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    zrobię kiedyś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !