Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z udek z marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
cebula biała 1 duża
kostka rosołowa 2 szt
czosnek 2-4 ząbki
jajko 2 szt
masło 3 łyżki
sól
pieprz
marchewka 3 sztuki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z udek z marchewką

Udka umyć. I ugotować z marchewką w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych. Gdy się ugotuje i ostygnie, oddzielić mięso od kości i zmielić z marchewką. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć. Można też je zmielić, ale nie koniecznie. Do mięsa i cebuli dodać jajko i wymieszać. Doprawić do smaku. Formę wysmarować masłem, włożyć mięso, resztę masła pokruszyć na wierzch mięsa. Piec około 1 godziny w 180 stopniach.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 17.12.2012 11:18
zrobię kiedyś
Stenka 01.12.2012 13:04
warto przepis wypróbować
eeee 16.06.2012 17:37
uwielbiam
wojr63 13.06.2012 21:10
ciekawie wygląda
Dorian 30.04.2012 10:52
super
freekate 25.03.2012 07:53
proste i apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak