Sposób przygotowania

Schłodzone masło siekamy z mąką, sezamem i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Foremki do tartinek wylepiamy ciastem i pieczemy w 180 C przez ok 10 minut.

Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na kawałki a następnie podsmażamy na łyżce masła.

Następnie na każdej tartince układamy po kawałku, gruszki, sera z niebieską pleśnią oraz sera camembert, posypujemy tymiankiem i zapiekamy przez 5-7 minut w nagrzanym do 180C piekarniku

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Nie przepadam za takim serem, ale fajnie wygladają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !