Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinki z gruszką i serami pleśniowymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200g
masło 100g+ 1 łyżka
jajko
sezam 2 łyżki
sól
gruszka 1-2 szt
ser pleśniowy niebieski
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinki z gruszką i serami pleśniowymi

Schłodzone masło siekamy z mąką, sezamem i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Foremki do tartinek wylepiamy ciastem i pieczemy w 180 C przez ok 10 minut.

Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na kawałki a następnie podsmażamy na łyżce masła.

Następnie na każdej tartince układamy po kawałku, gruszki, sera z niebieską pleśnią oraz sera camembert, posypujemy tymiankiem i zapiekamy przez 5-7 minut w nagrzanym do 180C piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 20.11.2013 09:27
ciekawe połączenie
iziona 15.03.2012 13:48
Nie przepadam za takim serem, ale fajnie wygladają
Kamila/kami007 15.03.2012 13:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak