Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki mielimy. Dodajemy do nich mąki, jajko i zagniatamy ciasto. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju, dodajemy do niej mięso mielone. Smażymy. Gdy mięso ostygnie dodajemy jajko i przyprawiamy. Mieszamy. Z ziemniaków odrywamy kawałek ciasta, rozpłaszczamy w dłoniach, nadziewamy je mięsem i formujemy pyzy. Gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez około 10-15 minut (w zależności jakiej wielkości pyzy ulepiliśmy). Odcedzić. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć i polać tym ugotowane pyzy.
Smaczności

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    uwielbiam pyzy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Basia03

    dziś sobie takie zrobię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !