Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z pulpecikami z podwędzaną papryką.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ziemniaki 5-6 szt
marchewka 3 szt
jajko
oliwa
bulion 1 l
sól
pieprz
cebula 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 czubate łyżki (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z pulpecikami z podwędzaną papryką.

Na rozgrzaną oliwę wsypujemy paprykę i chwilę ją podsmażamy.

Dodajemy warzywa pokrojone w grubą kostkę, mieszamy i po chwili zalewamy bylionem.

Mięso mieszamy z jajkiem, doprawiamy do samku solą, pieprzem oraz podwędzaną papryką, wyrabiamy a następnie formulemy niewielkie kuleczki (tak by wielkością były podobne do ziemniaków i marchewki).

Pulpeciki wrzucamy do naszej potrawki i gotujemy razem z warzywami do momentu aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 20.11.2013 09:27
super propozycja na szybki obiad
Fiffi 15.04.2012 21:00
smakowicie wyglada
manaika 12.04.2012 08:05
super!
adam1f 04.04.2012 06:52
dobra
Koper 25.03.2012 23:24
Świetna kompozycja smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak