Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt truskawkowo-agrestowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
mleko 1/2 l
cukier 3/4 szkl.
jajko 1 szt
mąka 1 1/2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 1/2 łyżki
margaryna palma 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
Do dekoracji:
truskawki garść
agrest garść
galaretka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt truskawkowo-agrestowy

Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać przełożyć do brytfanki wysmarowanej margaryną i piec w temp. 180 st ok 25 min.
Masa:
Większą część mleka zagotować, a w reszcie mleka dodać resztę składników na masę prócz margaryny i wymieszać. Zagotować to i ostudzić. Utrzeć margarynę i dodawać po łyżce budyniu do margaryny i całość zmiksować dokładnie. Biszkopt wysmarować masą na to poukładać truskawki i agrest i zalać lekko tężejącą galaretką. Brzegi placka ozdobić masą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 04.02.2013 10:18
ekstra
Barbara/zuza22_85 18.05.2012 12:27
smaczny
V_kuchareczka 13.05.2012 11:11
super
jasiek 05.04.2012 13:15
zrobię na święta?
Mariusz10 24.03.2012 17:39
pycha
aga130982 21.03.2012 10:05
pieknie wygląda
KasiaK90 20.03.2012 08:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak