Sposób przygotowania

Warzywa umyte ścieramy na tartce , cebule pokroić , dowolny kolor papryki pokroić w ostkę , na patelni rozgrzewamy tłuszcz dajemy warzywa podlewamy niewielką ilość wody dokładamy cebulkę przykrywamy i dusimy aż wszystko będzie miękkie , doprawiamy do smaku , dodajemy koncentrat pomidorowy , słodzimy do smaku niedużo możemy dać odrobinę soku z cytryny . Filety rybne wcześniej skropić już sokiem z cytryny i posypać pieprzem oraz przyprawą do ryb. I odstawić na pół godziny . Filety najpierw moczymy w jajku , gdzie do tego jajka dajemy przyprawę uniwersalną , i jeszcze przyprawę do ryb , potem filety po jajku panierujemy w bułce tartej połączonej z mąką i smażmy na rozgrzanym tłuszczu .Usmażoną rybę możemy podać na warzywach lub położyć obok , możemy podawać ciepłą do ryżu lub do ziemniaków .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    lubię rybę po grecku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !