Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
kiełbasa swojska 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy około 12-13 godz. Wymoczoną fasolę przekładamy do garnka zalewamy zimną wodą stawiamy na gazie, dodajemy liść laurowy , ziele angielskie i gotujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do fasolki, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodając mąkę i całość dodajemy do fasolki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i wszystko mieszamy doprowadzając do zagotowania. Jak fasola będzie miękka możemy jeść.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.03.2013 00:15
lubię fasolkę po bretońsku
Fiffi 23.12.2012 21:49
bardzo lubię
Fiffi 23.12.2012 21:48
bardzo lubię
m1monika 11.06.2012 12:10
bardzo lubię :-)
Piotr-21 18.05.2012 12:37
pyszna
Motorek 07.05.2012 16:21
pycha
Ewelina47 31.03.2012 21:26
ja nie przepadam ale czasem gtotuję
Mysiunia 17.03.2012 15:02
również lubię to danie :)
Mysiunia 17.03.2012 15:02
również lubię to danie :)
treonina 15.03.2012 11:09
jak ja już dawno tego nie jadłam!
Beatris 15.03.2012 10:13
Bardzo lubię fasolkę po bretońsku.
anja3107 15.03.2012 09:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak