Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
marchewka 1 szt
pieczarki 6 szt
korniszonu 4 szt
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
majeranek
liść luarowy 2 szt
pieprz kulki 3 szt
ziele angielskie 2 kulki
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna drobiowa

W garnku z wodą ok 3 litra gotujemy udka .Do garnka dodajemy liść laurowy ,kulki pieprzu i ziele angielskie .Po ok 10 min dodajemy 2 kostki bulionowe .Dodajemy pokrojoną cieniutko marchewkę -gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i oddzielamy od kości kroimy w mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do wywaru .
Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki,posiekana cebulę i pokrojone w kosteczkę korniszony .Smażymy przez chwilę ,dodajemy czerwona paprykę ,przyprawę do flaków mieszamy .Zawartość patelni wlewamy do wywaru z mięsem .Na patelni na odrobinie masła robimy zasmażkę pierwszego stopnia -jasną .Dodajemy do zupy . Po zagotowaniu do zupy mięsnej dodajemy roztarty w dłoniach majeranek i doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 21.10.2013 20:12
smacznie się prezentuje
owca441 19.07.2012 20:36
wygląda smacznie
ronald88 15.03.2012 11:39
super
Ewa6274879 15.03.2012 10:46
świetna zupka, też takie lubię :)
anja3107 15.03.2012 09:57
pyszna
Joanna46 15.03.2012 08:38
Musi być syta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak