Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy z pieczrakami i mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 paczki
mozzarella 1 kulka
por 1 szt
szynka 10 dag
masło 1 łyzeczka
natka pietruszki
pieprz
sól
pieczarki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy z pieczrakami i mozzarellą

Makaron gotujemy w wodzie z sola według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy . Pieczarki kroimy w plasterki .Na patelni na maśle podsmażamy pieczarki dodajemy pokrojonego w plasterki pora,mieszamy razem smażymy.Doprawiamy solą ,pieprzem . Szynkę kroimy w paseczki dodajemy do pieczarek .Smażymy ,mieszamy .Pod koniec dodajemy makaron .Wszystko razem mieszamy . Doprawiamy do smaku .Dodajemy pokrojona mozzarellę i czekamy ,aż się roztopi Podajemy z natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak