Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 450 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angieskie 3 kulki
Kminek cały Prymat 1 łyżka
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
groch 1 cały
tłuszcz 1 (roślinny)
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch namaczamy na noc w letniej wodzie.
Gotujemy groch do miękkości w tej samej wodzie co był namaczany.
Kapustę kiszoną płuczemy, przecinamy kilka razy nożem aby miała krótsze "nitki". Od razu dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, w połowie gotowania dodajemy kminek i przyprawiamy solą i pieprzem.
Kroimy cebulę w kostkę, podsmażamy na złoto i przekładamy do kapusty, teraz możemy dodać miękki już groch
Chwilę dusimy doprawiamy ewentualnie jeszcze do smaku - gotowe;)
Kapusta z grochem nie jest pracochłonnym daniem. Właściwie sama się robi. My od czasu do czasu musimy przemieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.12.2015 21:07
w u mnie inaczej :)
smakosz1988 02.05.2012 07:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak