Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szpinakowy LIGHT

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony
jogurt naturalny
sól
pieprz
bulion warzywny
czosnek
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szpinakowy LIGHT

Przepyszna i szybka zupa, którą można podawać na ciepło lub też na zimno.
NIGDY nie powinno się iść na skróty! ŻADNYCH kostek rosołowych, fuj!
Ja używam bulionu warzywnego, bo jestem na diecie, ale śmiało może być to wywar wołowy czy też drobiowy.

1. Bulion warzywny podgrzewamy w garnku.
2. Dodajemy szpinak i pokrojony czosnek.
3. Wszystko przyprawiamy i po ugotowaniu miksujemy.
4* Jeśli ktoś chce może przecedzić zupę na drobnym sitku, żeby była aksamitna.
5. Do gorącej zupy wlej roztrzepane jajko ( ilość według uznania ), cały czas mieszając! 6. Zupę rozlać do miseczek i udekorować kapką jogurtu naturalnego.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.05.2012 16:13
lubię z jogurtem :)
Justyna28 22.03.2012 15:47
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak