Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Mąkę przesiać i wsypać do miski robota kuchennego. Dodać olej i wodę, zamknąć wieko i włączyć mieszanie na najwyższych obrotach. Powinno powstać miękkie i delikatnie lepkie ciasto. Gdyby było za twarde dodać łyżkę wody - zależeć to będzie po prostu od mąki.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Uwielbiam ciasto filo, ale jeszcze nie odważyłam się go sama zrobic.
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    Ciagle myśle by zrobic ciasto filo sama i chyba mnie zainspirowałas ;D
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na pewno znajdzie się kilka osób, które spróbują sowich sił z tym ciastem. Opis jasny, a do tego jak na razie jest to jedyny przepis jaki spotkałem na ciasto filo na portalu
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto choc raz je zrobić .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    Dziękuję za ten przepis, szukałam takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !