Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z białek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 7 sztuk
cukier kryształ 1 szklanka
kakao 1 łyżka
kisiel wiśniowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 0,75 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
mak 0,5 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z białek

Białka ubić, dodać cukier, olej, mąkę i proszek do pieczenia.Ciasto podzielić na 4 części:
Do 1 dodać żółtka
Do 2 dodać kakao
Do 3 dodać kisiel
Do 4 dodać mak
Włożyć po kolei do wysmarowanej tłuszczem formy i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak