Sposób przygotowania

Wodę gotujemy z kostką mięsną. Cebulę obieramy siekamy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do gotującego bulionu. Na patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy mąkę i rumienimy. Dolewamy wodę i energicznie mieszamy aż do zagotowania. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do bulionu. Gotujemy jeszcze ok.2 min. Na koniec dodajemy umyty i posiekany koper. Doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczny sosik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    często robię,a mam zamrożony koperek,więc niema problemu i taki sos można robić przez cały rok
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny sos
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszny sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutki !
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczny!!!
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !