Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 0.5 szklanki
woda 2 litry
marchew 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
ziele angielskie 2 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietana kremowa 30% 2 łyżki
kasza jaglana 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Grzybowa

Na początku gotujemy w wodzie obraną marchewkę i pietruszkę. Powstanie nam wywar warzywny. możecie dodać więcej włoszczyzny jeśli macie na to ochote;)
Po pięciu minutach dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i grzyby suszone - gotujemy do miękkości grzybów - około 20 minut. Przyprawiamy do smaku.
Dodajemy śmietanę do zupy, zagotowujemy. Jeśli chcecie mieć pewność że śmietana się nie zważy zaharujcie ją.Śmietanę dajcie do kubka, do niej dodajcie łyżkę gorącej zupy - wymieszajcie, potem znowu łyzkę zupy i tak postępować aż śmietana będzie ciepła i taką wlać do zupy.
Podajemy z kaszą ( można z makaronem). Próbowałam na talerzu z kaszy ułożyć grzybka - średnio mi to wyszło, ale córce i tak się podobało;) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 15.03.2012 11:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak