Sposób przygotowania

Na początku gotujemy w wodzie obraną marchewkę i pietruszkę. Powstanie nam wywar warzywny. możecie dodać więcej włoszczyzny jeśli macie na to ochote;)
Po pięciu minutach dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i grzyby suszone - gotujemy do miękkości grzybów - około 20 minut. Przyprawiamy do smaku.
Dodajemy śmietanę do zupy, zagotowujemy. Jeśli chcecie mieć pewność że śmietana się nie zważy zaharujcie ją.Śmietanę dajcie do kubka, do niej dodajcie łyżkę gorącej zupy - wymieszajcie, potem znowu łyzkę zupy i tak postępować aż śmietana będzie ciepła i taką wlać do zupy.
Podajemy z kaszą ( można z makaronem). Próbowałam na talerzu z kaszy ułożyć grzybka - średnio mi to wyszło, ale córce i tak się podobało;) Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !