Sposób przygotowania

1. Medaliony delikatnie rozbić ręką, przyprawić solą i pieprzem a następnie obtoczyć w mące z obu stron. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy i smażyć medaliony na średnim ogniu przez 3 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce.
2. Pod patelnią zwiększyć płomień. Wlać wino, dodać liście szałwii i gotować przez 1 minutę nie mieszając. Następnie całość wymieszać włącznie z tym co przywarło do dna patelni. Dodać sok z jednej limonki oraz drugą pokrojoną w cienkie plasterki. Gotować jeszcze przez minutę.
3. Medaliony polać sosem i podawać natychmiast z ryżem i ulubioną sałatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    jakie pychotki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    jakie pychotki :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Ciekawa propozycja.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    ciekawe połączenie;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wspaniałe:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To musi być bardzo aromatyczna potrawa,wygląda mega smacznie!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    w sosie brzmi apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !