Sposób przygotowania

Botwinkę dokładnie oczyścić i umyć. Pokroić na kawałki. Buraczki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Włożyć do garnka i zalać 2-2,5 litra wody. Dodać kucharek i gotować, aż buraczki zmiękną. Do wywaru wlać śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać odrobine soku z cytryny, aby botwinka nabrała czerwonego koloru i miała kwaskowaty smak. Dokładnie wymieszać i zagotować.
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki wyłożyć na talerz. Wlać gotową botwinkę i podawać.

Komentarze

  • 7
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajna
  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dziękuję za komantarze
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    juz niedługo b ędzie młoda botwinka..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    moja ulubiona wiosenna zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    mniamuśna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    jest świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    jestem ciekawa jak smakuje jeszcze nigdy nie miałam okazji jeść takiej zupki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !