Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MÓJ NAPOLEON

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 l
cukier 70 g
woda 150 ml
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MÓJ NAPOLEON

Masa: Cukier gotujemy z woda i mieszamy cały czas aż powstanie jednolita masa i będą robić się bąbelki. Białka ubijamy na sztywno Dodając trochę kwasku i jeszcze 30 dag cukru. Wszystko ubijamy energicznie z ugotowanym cukrem. Na koniec dodajemy dżem troszkę. Całą masę wykładamy na ciasto francuskie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 24.04.2012 07:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak