Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi maki z tyńczykiem chilli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do sushi 1 sztuka
nori 1 sztuka
mata do zawijania 1 sztuka
woda 1 szklanka
tuńczyk 1 ( w zalewie chilli)

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi maki z tyńczykiem chilli

Kroki postępowania

1
Płat nori łamiemy na pół i układamy na macie, wykładamy ryż maczając ręce w wodzie by się do nich nie przylepiał.
Krok 1 - Sushi maki z tyńczykiem chilli foto
2
Na 1/3 wysokości od siebie układamy tuńczyka z puszki.
Krok 2 - Sushi maki z tyńczykiem chilli foto
3
Zwijamy w rulon za pomoca maty, koniec zwilżamy woda by się zlepił.
Krok 3 - Sushi maki z tyńczykiem chilli foto
4
Kroimy na kawałki za pomoca ostrego noża.
Krok 4 - Sushi maki z tyńczykiem chilli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 22.11.2012 16:45
świetne:)
caffee_tea 21.03.2012 21:16
Pyszne
caffee_tea 21.03.2012 21:16
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak