Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta zaparzana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
cebula 1/2 szt
jabłko 1 szt
rodzynki 2 łyżki
ananas z puszki 2 plastry
ocet winny 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta zaparzana

Kroki postępowania

1
Kapustę dokładnie umyć, /usunąć starsze liście/i drobno poszatkować. Przełożyć do rondelka i zalać gorącą wodą do 1/4 wysokości.Dusić kilka minut,a następnie zalać winem. Gotować tylko do odparowania alkoholu i nadmiaru płynu.Dodać sól, ocet, cukier/szczyptę/ ,wymieszać i pozostawić do schłodzenia.
Krok 1 - Czerwona kapusta zaparzana foto
2
Do zimnej kapusty dodać jabłko starte na grubym traku , cebulkę pokrojoną w drobną kostkę,namoczone rodzynki,ananas/ pokrojony w grubszą kostkę/oliwę i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Czerwona kapusta zaparzana foto
3
Gotową sałatkę wyłożyć do miski,doprawić do smaku,schłodzić i podawać jako dodatek do mięsa.
Krok 3 - Czerwona kapusta zaparzana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 14.03.2012 22:56
smaczna..
motylwe 14.03.2012 19:08
Muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak