Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe Zawijasy z Papryką i Boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 5 szt
papryka żółta 1 szt
pieczarki 150 gram
natka pietruszki 1 pęczek
boczek wędzony 200 gram
oliwa do smażenia
sól do smaku
białe wino 1/2 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe Zawijasy z Papryką i Boczkiem

Każdą pierś przekroić na dwa kotlety, delikatnie rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć .Boczek pokroić na małe kawałki i podzielić na kotlety. Pieczarki pokroić ,podsmażyć na oliwie i rozłożyć na kotletach. Umytą paprykę pokroić na paski i ułożyć po jednym na brzegu każdego kotleta. Posypać posiekaną natka pietruszki i zawinąć w roladki zaczynając od strony z papryką. Zraziki spiąć wykałaczką ,obsmażyć na rumiano z każdej strony ,podlać wodą z winem i dusić pod przykryciem ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 28.01.2014 07:11
Wygląda apetycznie
plocia 09.10.2012 22:23
nigdy nie zawijałam piersi z kurczaka, wypróbuje
kate.500 01.09.2012 09:46
pyszne
eeee 16.07.2012 10:05
super5 przepis
PaniMISIOWA 10.07.2012 22:12
świetne danie
smakowita 16.03.2012 10:44
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak