Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada Drobiowa z Orzechami i Morelami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak duży 1 szt
cebula 1 szt
orzechy włoskie 200 gram
morele suszone 300 gram
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
białe wino 1/2 szklanki
majeranek do smaku
oliwa do smażenia
woda 1 szklanka
polędwica 200 z kurczaka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Drobiowa z Orzechami i Morelami

Kurczaka umyć ,osuszyć i wytrybować ze wszystkich kości. Należy zacząć od przekrojenia wzdłuż grzbietu ,potem powoli ostrym nożykiem oddzielać kość od skóry,mięsa itd.... Cały płat mięsa lekko rozbić tłuczkiem,posolić i popieprzyć z obu stron. Obraną,posiekaną cebulę zeszklić na oliwie . Polędwice drobno posiekać nożem ,dodać posiekane na drobno orzechy i morele. Wlać wino,dodać cebulę ,doprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Masę rozsmarować na mięsie ,posypać majerankiem i zwinąć w roladę.Obwiązać mocną nitką i piec w 190 stopniach przez ok. godzinę czasu. Często polewać wodą ,później powstałym sosem i należy co jakiś czas obracać roladę ,aby równo się zrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.09.2012 10:52
apetyczna
PaniMISIOWA 23.05.2012 21:10
pomysłowe
smakowita 16.03.2012 10:44
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Mati13 14.03.2012 19:34
podoba mi sie ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak