Sposób przygotowania

z podanych składników marynaty przygotować ją i na chwilę odstawić w międzyczasie umyć mięso osuszyć i zamarynować je odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc,następnego dnia zacząć od przygotowywania sosu w rondelku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć obrane umyte i pokrojone borowiki oraz cebulę,dodać wino,śmietanę doprawić do smaku wszystkimi przyprawami wymieszać i gotować aż odparuje płyn a sos zrobi się gęsty na koniec sos zmiksować blenderem,wyjąć mięso z marynaty i grillować po kilka minut na patelni z każdej strony przełożyć polędwiczki na blachę na każdej poukładać plastry oscypka i zapiec w piekarniku w temp.160st.ok.10min.w międzyczasie jak mięso będzie się zapiekać to ugotować ziemniaki odparować je a następnie podsmażyć i posypać przyprawą do ziemniaków,jak ser zacznie się topić to wyjąć mięso i pokroić je na cztery części układać na sosie i podawać ze smażonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacyjne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !