Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie, odstawiamy, odcedzamy i chłodzimy. Jajka gotujemy na twardo. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Do naczynia żaroodpornego kroimy połowę ziemniaków pokrojonych w plasterki. Na nie dajemy pokrojone jajka oraz cebulę razem z tłuszczem. Przykrywamy pozostałymi ziemniakami, zalewamy śmietaną i nakładamy pokrojony w plastry ser. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok 25 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię taką
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie zapiekanki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha, sycąca i smaczna zapiekanka
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    spróbuj z ziołami np prowansalskimi będzie smakować jeszcze lepiej ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię zapiekanki ziemniaczane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !