Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta na obiad

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 30 ml
jabłko 1 szt
marchew 1 szt
sok z cytryny 10 łyżek
oliwa 10 łyżek
cukier 2 łyżeczki
kapusta czerwona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta na obiad

Kapustę czerwona szatkujemy , gotujemy z wodą i octem. Gdy już będzie miękka wodę odlewamy i kapustę studzimy. Marchew i jabłko obieramy a następnie ścieramy na tarce dodajemy następnie do zimnej ugotowanej kapusty. Dodajemy sok z cytryny, oliwę i cukier, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 09.11.2012 22:18
super
eliza135 15.10.2012 11:39
ciekawa
agataw1990 03.07.2012 13:26
pyszna
Katarzyna156 25.03.2012 00:00
mniam...uwielbiam
jolanta19 17.03.2012 11:03
uwielbiam
Cukiereczek13 14.03.2012 20:38
świetnie się prezentuje :) do ziemniaków pewnie super smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak