Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

W ciepłej wodzie rozpuszczany drożdże i cukier. Dodajemy łyżkę mąki pszennej. Mieszamy i odstawiamy na 15 min. do czasu wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąki, dodajemy sól i wyrośnięte drożdże. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Wyrobioną kulę ciasta odstawiamy na minimum 30 min. do wyrośnięcia.


Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mąka pszenna jaki typ? mąka razowa z jakiego zboża?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    Mąka pszenna typ 500, mąka żytnia razowa typ 2000
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dziękuję za odpowiedź :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !