Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 2 sztuki
smietana 18% 1 sztuka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w śmietanie

Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Cebule kroimy w drobną kostkę.. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy. Gdy pieczarki zmniejszą swoją objętość, dodajemy cebulę, chwilę przesmażamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy przez ok. 10-15 min. Pieczarki puszczą sporo wody. Żeby się jej pozbyć odkrywamy pokrywkę patelni i smażymy na wolnym ogniu żeby woda z pieczarek odparowała. Gdy to się stanie dodajemy śmietanę, nadal gotujemy. Mieszamy i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 10.05.2013 17:35
dziś robię na kolacje :)
Justyna28 03.04.2012 15:55
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak